Postup přípravy receptu Zapečené vepřové plátky s mozzarellou:
Libové vepřové plátky (řízky) opláchneme, osušíme, lehce naklepeme paličkou na maso, tak jak jsme běžně zvyklí u řízků. Na pánvi rozpálíme pokrmový tuk se lžící oleje a plátky na něm osmažíme; stačí asi 2 minuty po každé straně. Až teď je teprve osolíme, opepříme a narovnáme do zapékací mísy. Stroužky česneku oloupenme, rozdrtíme a plátky česnekovou drtí potřeme. Petrželovou nať opláchneme, osušíme, natrháme lístky, několik si odložíme stranou na zdobení, ostatní poklademe na maso. Mozzarellu nakrájíme na osm plátků a na každý řízek položíme dva sýrové plátky. Dochutíme solí, zakapeme olejem a vložíme do předehřáté trouby na 250°C. Zapékáme asi 5 až 8 minut, až se sýr roztaví. Hotové jídlo dáme na mísu a ozdobíme zbývajícími snítkami petržele a podáváme se salátem.