Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený fenykl s mrkví :
700 g fenyklu
| 500 g mrkve
| sůl
| pepř
| 1 svazek lahůdkových cibulek
| 1 lžíce citronové šťávy
| 100 ml smetany
| 100 ml strouhaného parmazánu
| 50 g strouhanky
| 4 lžíce másla
| 350 g kukuřičné krupice
Postup přípravy receptu Zapečený fenykl s mrkví :
Fenykl podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky. Mrkev oloupeme a podélně rozkrájíme na osminky. Fenykl a nudličky mrkve povaříme asi 5 minut v osolené vodě. Zeleninu scedíme a necháme okapat. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací formu vymažeme, navrstvíme do ní kousky mrkve a fenyklu a posypeme cibulkami. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Zalijeme smetanou a posypeme směsí parmazánu a strouhanky. Nákyp pokryjeme lžící másla a zapékáme v troubě asi 20 minut. Do 1 l vroucí osolené vody vsypeme krupici a uvedeme do varu. Na mírném ohni za občasného míchání necháme asi 30 minut bobtnat. Kaši rozetřeme na plech ve vrstvě asi 1 cm silné, uhladíme a necháme vychladnout. Uvařenou kaši - polentu - rozkrájíme na kosočtverce a upečeme na másle po obou stranách dokřupava. Na talíře servírujeme polentu, doplněnou zapečenou mrkví.
Fotky receptu Zapečený fenykl s mrkví :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!