Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečený jablkový dort

fotka Zapečený jablkový dort
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Zapečený jablkový dort:

25 dkg polohrubé mouky  | 20 dkg másla  | 1 lžice cukru  | 4 lžice smetany  | 1,5 kg jablek  | 2 lžice vanilkového cukru  | 5 dkg cukru  | 2 lžice másla

Postup přípravy receptu Zapečený jablkový dort:

Křehké těsto připravíme z mouky, 20 dkg másla, lžíce cukru a smetany. Vypracované těsto dáme chladit a pak je vyválíme na dvě kulaté placky, jednu vložíme do dortové formy, z odkrojků těsta vytvarujeme váleček na zvýšený okraj. Jablka nakrájíme na tenké plátky, navrstvíme na těsto do formy a prosypeme 5 dkg cukru. Přiložíme druhou, vrchní placku, na okrajích dobře přitiskneme. Pak těsto na několika místech propíchneme vidličkou, posypeme vanilkovým cukrem a poklademe vločkami ze 2 lžic másla. Pečeme asi 40 minut při 200°. Porce ještě horkého koláče můžeme podávat s ušlehanou šlehačkou, kterou ochutíme několika kapkami calvadosu.


Fotky receptu Zapečený jablkový dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečený jablkový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !