Použité suroviny receptu Zapečený králík s bramborami a smetanou:
1 naporcovaný králík
| máslo
| 2 velké cibule
| 4 větší brambory
| 200 g anglické slaniny
| olej
| 1 česnek
| plnotučná hořčice
| 2,5 dl zakysané smetany
| 2,5 dl sladké smetany
| 1 dl červeného vína
| nové koření celé
| pepř celý
| jalovec tlučený
| bobkový list
| sůl
| kmín
Postup přípravy receptu Zapečený králík s bramborami a smetanou:
Nejprve si připravíme marinádu :
Prolisujeme asi 7 stroužků česneku, které smícháme v misce s trochou oleje.
Pak do ní dáme osolené porce králíka necháme uležet, nejlépe do druhého dne. Brambory si oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka a naskládáme je do pekáče, vymazaného máslem. Osolíme je a okmínujeme. Na brambory položíme porce králíka, kterého na povrchu potřeme hořčicí. Dále položíme cibuli, nakrájenou na kolečka, plátky slaniny a ostatní koření. V misce si smícháme obě smetany a nalijeme mezi porce masa. Přikryjeme a dáme péct. Podle potřeby maso poléváme nebo i podlejem vodou.
Na konci pečení podlijeme červeným vínem a dopečeme chvilku bez pokličky.
Fotky receptu Zapečený králík s bramborami a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!