Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 08.02. 2025
Dnes má svátek Milada
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečený listový špenát

fotka Zapečený listový špenát
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Zapečený listový špenát:

1 kg čerstvého listového špenátu  | 1 velká cibule  | 180 g mladých kukuřiček ve slaném nálevu  | 60 g tuku  | 4 vejce  | dle chuti: sůl, pepř a česnek  | 50 g másla na zapečení  | 50 g hladké mouky  | 1 balení Rama Creme fine na vaření  | 100 g prosáté jemné strouhanky  | dle chuti: sůl  | 1 dcl vody

Postup přípravy receptu Zapečený listový špenát:

Špenát očistíme, opereme, silnější konce stonků odkrojíme a vyhodíme. Drobnější listy dáme stranou na zdobení. Ostatní listy a tenké části stonků dáme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Scedíme jej, propláchneme studenou vodou a nakrájíme nahrubo. Z másla a mouky uděláme za stálého míchání při mírné teplotě světlou zásmažku, kterou zalijeme studenou vodou, pak smetanou, přisolíme a častého prošlehávání metlou povaříme asi 6 minut na bešamelovou omáčku. Mezitím vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmahneme dozlatova. Přidáme špenát, podle chuti dosolíme a opepříme. Česnek oloupeme a přidáme do špenátu a vše důkladně promícháme. Směs dáme do tukem potřené gratinovací misky. Vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a položíme řezem nahoru na špenát. Doplníme je přecezenými sterilovanými kukuřičkami, ozdobně přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou a zapečeme v horké troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.


Fotky receptu Zapečený listový špenát:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečený listový špenát
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !