Postup přípravy receptu Zapečený listový špenát:
Špenát očistíme, opereme, silnější konce stonků odkrojíme a vyhodíme. Drobnější listy dáme stranou na zdobení. Ostatní listy a tenké části stonků dáme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Scedíme jej, propláchneme studenou vodou a nakrájíme nahrubo. Z másla a mouky uděláme za stálého míchání při mírné teplotě světlou zásmažku, kterou zalijeme studenou vodou, pak smetanou, přisolíme a častého prošlehávání metlou povaříme asi 6 minut na bešamelovou omáčku. Mezitím vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmahneme dozlatova. Přidáme špenát, podle chuti dosolíme a opepříme. Česnek oloupeme a přidáme do špenátu a vše důkladně promícháme. Směs dáme do tukem potřené gratinovací misky. Vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a položíme řezem nahoru na špenát. Doplníme je přecezenými sterilovanými kukuřičkami, ozdobně přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou a zapečeme v horké troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.