Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané brambory s vepřovým masem, paprikou a ementálem:
800 g brambor
| 500 ml mléka
| sůl
| pepř
| po špetce muškátového oříšku a kajenského pepře
| 500 g vepřového masa
| 1 červená paprika
| 4 jarní cibulky
| 50 g strouhaného parmazánu
| 100 g strouhaného ementálu
| bazalka
Postup přípravy receptu Zapékané brambory s vepřovým masem, paprikou a ementálem:
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Zahřejeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme kajenský pepř a brambory v něm vaříme 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku oloupeme a nakrájíme na kolečka a papriku nakrájíme na proužky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Všechny přísady navrstvíme do tukem vymazané zapékací formy. Smícháme mléko, parmazán a ementál, brambory mléčnou směsí přelijeme a pečeme 30 minut. Ozdobíme čerstvou omytou bazalkou.
Fotky receptu Zapékané brambory s vepřovým masem, paprikou a ementálem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!