Použité suroviny receptu Zapékané jarní kopřivy s žampiony:
40 g másla
| 2 jemně nakrájené šalotky
| 2 stroužky česneku jemně posekaného
| 150 g čerstvých nakrájených žampionů
| 200 g mladých kopřivových lístků
| 120 g špenátových listů bez stonku
| 2 vejce
| 1 dcl mléka
| sůl a pepř
| 4 polévkové lžíce parmazánu
Postup přípravy receptu Zapékané jarní kopřivy s žampiony:
Máslo rozpustíme na pánvi. Šalotku orestujeme lehce do sklovata. Přidáme žampiony, česnek a podusíme 5 minut. Kopřivy a špenát spaříme horkou vodou a rychle schladíme ve studené vodě. Necháme vykapat. Společně promícháme s připravenými žampiony a stáhneme z tepla.
Smetanu, vejce, mléko společně rozšleháme, osolíme, opepříme a smícháme s připravenou směsí. Takto připravenou směs dáme do máslem vymazané gratinovací misky, posypeme parmazánem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Zapékáme asi tak 15 minut.
Fotky receptu Zapékané jarní kopřivy s žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!