Postup přípravy receptu Zapékané ravioly:
Na holandskou omáčku rozpustíme v kastrolu máslo a odstavíme. V misce rozšleháme žloutky, bílé víno, citronovou šťávu, sůl, mletý bílý pepř a šleháme ve vodní lázni, dokud není směs krémovitá. Po vyjmutí z vodní lázně pomalu vešleháme rozehřáté máslo, vložíme zpět do vodní lázně a šleháme na hustý krém. Sejmeme z plotny. V osolené vroucí vodě uvaříme ravioly s masovo-houbovou náplní. Scedíme je a necháme okapat. Oloupeme cibuli, nakrájíme je na kolečka a zpěním na másle. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo a pokapeme citronovou šťávou. Ravioly rozdělíme do olivovým olejem vymazaných zapékacích mističek, posypeme je cibulí a mrkví, přelijeme omáčkou a navrch rozdělíme nastrouhaný sýr. V troubě při 220 st. C je dozlatova zapečeme.