Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané rýžové maso:
600 g vepřového ramínka
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| 3 stroužky česneku
| 1/2 lžíce kmínu
| 2 cibule
| 500 g rajčat
| 50 g tuku (sádlo, planta)
| 1/8 l šlehačky
| 2 žloutky
| ½ kostky hovězího bujónu
| 1 svazek petrželky
| 250 g rýže
| 40 g strouhaného parmezánu
| dle chuti: strouhaný eidam na posypání
| dle potřeby: máslo a strouhanka do formy
Postup přípravy receptu Zapékané rýžové maso:
Omytá rajčata nakrájíme na tenké dílky. Oloupanou cibuli hrubě posekáme. Maso nakrájíme na kousky velikosti ořechu, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme kmínem. Šlehačku do hladka rozmícháme se žloutky. Na rozpáleném tuku v prostorném hrnci opečeme maso, přidáme rajčata, cibuli, opečeme, podlijeme 1/4 l vody. Přidáme ½ kostky bujónu a přiklopené dusíme na mírném ohni. Omytou petrželku jemně usekáme. Když je šťáva pod masem pěkně zahuštěná (asi po 45 minutách dušení) přidáme opranou suchou rýži a petrželku. Dusíme přiklopené na mírném ohni asi 20 minut. Vmícháme šlehačkovo - žloutkovou směs. Naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a zapečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Po necelé půlhodině vyjmeme z trouby, naporcujeme a posypeme sýrem.
Fotky receptu Zapékané rýžové maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!