Použité suroviny receptu Zapékané smetanové makarony :
1 ks balení makaronů
| 2 ks velké cibule
| 200 g tvrdého sýra
| 350 ml smetany
| 200 ml mléka
| 3 lžíce másla
| olej na vymazání pekáčku
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Zapékané smetanové makarony :
Makarony uvaříme podle návodu, tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci svaříme smetanu s mlékem. Za stálého míchání pak do smetany postupně přidáváme polovinu strouhaného sýra,který necháme pomalu rozpustit. Uvařené makarony vložíme do olejem vymaštěného pekáčku či zapékací mísy. Na rozložené makarony nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme je zbytkem strouhaného sýra. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a poklademe na nastrouhaný sýr. Vše dáme zapékat do předehřáté trouby asi na 20-30 minut.Hotové makarony můžeme zdobit čerstvou zeleninou, ev. podávat se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Zapékané smetanové makarony :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!