Vložil: | niolle |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané uzené maso:
300 g zelených fazolek (i mražené)
| 5 vajec
| sůl
| 400 g uzeného masa
| 120 ml mléka
| 60 g nastrouhaného sýra
| máslo a strouhanka na formu
| 10 plátků toastového chleba (tmavý i světlý)
Postup přípravy receptu Zapékané uzené maso:
Očištěné fazolky zalít vodou, osolit a uvařit do poloměkka. Scedit je a nechat okapat. Mezitím rozšlehat vejce s mlékem a sýrem na bešamel.
Zapékací misku vymazat máslem a vysypat strouhankou. Dno poklást polovinou dávky toastového chleba zbaveného kůrky. Chléb přelít trochou bešamelu. Rozložit na něj polovinu dávky masa nakrájeného na plátky, posypat je fazolkami a zakrýt zbylými plátky masa. Na uzené rozložit toastový chléb, zalít zbytkem bešamelu a pak zapékat v troubě při 180 °C dozlatova.
Lze podávat teplé i studené.
Fotky receptu Zapékané uzené maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!