Postup přípravy receptu Zapékaný mangold:
Mangold omyjeme, očistíme, z listů odřízneme řapíky a obojí nakrájíme na proužky. Uvedeme do varu větší množství osolené vody. Nejdříve do ni dáme řapíky a po 4 minutách přidáme listy a ještě 4 minuty vaříme. Slijeme přes cedník a zchladíme studenou vodou, necháme okapat. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Rozehřejeme 3 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vydáme z pánve. Do pánve přidáme zbylý olej a opečeme na něm cibuli a mangold prolisujeme k nim česnek. Vše pak 5 minut podusíme. Osolíme, opepříme a vmícháme kuřecí maso. Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací formu vytřeme tukem a naplníme směsí. Zakysanou smetanu promícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, přidáme muškát a vlijeme do formy. V troubě pečeme 20-25 minut.