Postup přípravy receptu Zasklený bůček:
Namočte maso do studené vody na 1 hodinu, pak osušte. Vetřete do něj sůl a pepř. Na dno pekáčku rozložte jablka, cibuli, lístky tymiánu a med (celkem větší polévkovou lžíci), na to položte bůček a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Nezakrývejte a pečte asi hodinu. Pak maso podlijte asi 250 ml vody (1 hrnek), teplotu trochu zvyšte a ještě pečte 45 minut. Během pečení je důležité ohlídat jablečno-cibulový podklad, aby nevyschl. Po upečení vyjměte maso z pekáčku, nechte bůček zatížit něčím plochým (například 10 litrovým hrncem), dejte vychladnout a vložte do lednice na celou noc.
Před podáváním si vyrobte karamel: zbylou šťávu z pekáčku sceďte a jablka s cibulí dejte stranou (pokud se šťáva příliš vypekla, dolijte vodou, odstraňte přebytečný tuk na povrchu). Šťávu zredukujte na konzistenci sirupu. Jablka a cibuli zbavte zbylých snítek tymiánu, propasírujte nebo rozmixujte (nebo nechte jen tak). Vyjměte bůček z lednice, nakrájejte ho na kostky (2 cm) a na pánvičce s nepřilnavým povrchem orestujte dokřupava. Poté zalijte sirupem a v něm bůčkové kostky obalte.