Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Zavařované houbové řízky:
asi 1 kg houbové plátky
| dle potřeby: hladká mouka
| 3 vejce
| dle potřeby: strouhanka
| dle chuti: sůl, olej a ocet
| dle chuti a potřeby: voda, cukr a koření
| 2 cibule
Postup přípravy receptu Zavařované houbové řízky:
Na obalování použijeme houby tvrdé a to z hřibů a z křemenáčů. Plátky obalíme jako klasické řízky. Osmažíme na oleji a necháme vychladnout. Řízky v menším množství poskládáme do čistých sklenic, přidáme koření, kolečko cibule a zalijeme lákem. Sterilujeme 20 minut při 100 stupních.
Nálev:
Svaříme 1 litr vody, 0,25 l octu, 8 kostek cukru a 2 lžičky soli.
Koření na 0,5 l sklenici:
1 bobkový list, 4 celé pepře, 2 nová koření
Jako příloha se hodí chléb.
Fotky receptu Zavařované houbové řízky:
Fotky vložil: damami,martikam