![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 11. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkvovo-jablečná přesnídávka: Mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s 1 a 3/4 l vody vaříme do poloměkka. Přidáme jablka, povaříme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou a vše rozmixujeme. Dáme do skleniček a sterilujeme. ... …více»
|
![]() |
1. 11. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládané okurky krok za krokem: Cibuli, mrkev a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky omyjeme a kopr opláchneme. Do dobře vymytých sklenic dáme na dno několik koleček mrkve, křenu, cibule, snítku kopru a naskládáme okurky (tě ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nejjednodušší lečo: Rajčata a papriky v poměru 2:1 rozkrájíme a v míse promícháme a přidáme sůl. Plníme do malých skleniček, utlačíme aby se vytlačil vzduch a uzavřeme víčky, potom sterilujeme při 95 st. po dobu 25 min. ... …více»
|
![]() |
29. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílé nakládané zelí: Vodu, ocet, sůl a umělé sladidlo svaříme a necháme vyhladnout. Vyhlazený roztok nalijeme na nastrouhané zelí a přidáme: 1 kávovou lžičku pyrosiřičitanu, 4 velké nakrájené cibule, trochu kmínu a všechn ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kiwi kompot s jahodami: Kiwi oloupeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Jahody omyjeme, odstraníme z nich stopky a společně s kiwi v hrnci rozmačkáme. Do ovoce přimícháme želírovací cukr a asi 2 lžíce cukru. Potom za ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečný kompot s vanilkou: Z jablek nejprve vyřízneme jádřince a nakrájíme je na osminky. Potom vodu přivedeme k varu, přidáme do ní citrónovou šťávu a jablka ve vodě povaříme asi 2 - 3 minuty proto, aby nezhnědla. Dále převaří ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ačokča sterilovaná ve sladkokyselém nálevu: Plody na sítu promyjeme. Podle návodu na sáčku svaříme nálev. Do zavařovacích sklenic položíme na dno kolečka cibule, navrstvíme plody a zalijeme nálevem. Víčka uzavřeme. Sterilujeme při 85 °C asi 20 ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Želírované meruňky: Meruňky omyjeme a vypeckujeme, po vrstvách skládáme do sklenic a každou vrstvu posypeme půl lžičkou želírovacího cukru (celkem asi 2 lžičky). Naskládáme až po hrdlo a nepřidáváme žádnou vodu. Zavíčkuj ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pasta s feferonkami a kečupem: Z feferonů odstraníme stopky a povaříme je zhruba 10 minut. Pak je scedíme a v mixéru spolu s ostatními surovinami pomixujeme. Nalejeme do hrnce a ještě chvíli provaříme. Teplé plníme do malých skleni ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí bezinkový likér : Bezinkové plody dáme do většího hrnce, promačkáme, zalijeme vodou a svaříme. Svařenou hmotu přecedíme přes plátno, přidáme cukr, koření, citrónovou šťávu a vaříme asi 8 minut. Necháme vychladnout, smí ... …více»
|
Soutěž o Frosch Bio Spiritus čističe skel a Čistič vodního kamene. |
![]() |
Vyhrajte chytrou kulmu od společnosti Philips a užijte si styling bez námahy! |
![]() |
Soutěžte a vyspěte se do růžova v letním pyžamu Lisca. |
![]() |
Soutěž o rozmarýnový revitalizační šampon a kondicionér Weleda. |
![]() |
Soutěž o balíčky toho nejlepšího na letní zavařování zn. Labeta. |
![]() |
Soutěž o vstupenky na Bezva Fest – největší rodinnou festivalovou tour v Česku. |
![]() |