Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
20. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Švestková marmeláda s bezinkami: Švestky opereme, vypeckujeme a umeleme. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Bezinky opereme, odtrháme od stopek a rozmixujeme společně se švestkami. Odvážíme příslušn ... …více»
|
20. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Švestky v octě: Švestky vsypeme do hrnce, přelijeme vařícím octem, pokryjeme alobalem a necháme přes noc stát. Druhý den ocet slijeme, přidáme k němu cukr a vodu a přivedeme roztok k varu. Do něj vkládáme po částech ... …více»
|
20. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Švestky v cherry brandy: Omyté a osušené švestky vložíme do větší zavařovací sklenice a přilijeme tolik cherry brandy, aby byly potopeny. Necháme den stát a opět přilijeme trochu brandy, protože švestky likérem nasáknou. Post ... …více»
|
20. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Švestkový kompot z loupaných švestek: Omyté, odstopkované švestky ponoříme v cedníku na chvíli do vroucí vody. Jakmile začnou švestky praskat, vyjmeme je, ostrým nožem sloupneme a naplníme do sklenic. Zalijeme teplým nálevem a pro zjemněn ... …více»
|
18. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Hrušky s citronem podle starého receptu: Šťavnaté hrušky oloupeme, stopku očistíme, neodstraňujeme. Pak hrušky rozpůlíme i se stopkou a vyjmeme jádřince. Do kastrolu dáme vrstvu cukru a vrstvu hrušek, které pokapeme lžičkou citronové šťávy, ... …více»
|
17. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Jablkový kompot s vinnými hrozny: Bobule hroznů otrháme, omyjeme a necháme okapat. Připravená oloupaná jablka nakrájíme na kousky podobně velké, jako jsou bobule hroznů. Po vrstvách klademe ovoce do sklenic, zalijeme ho horkým nálevem ... …více»
|
17. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Jablkový kompot s borůvkami nebo ostružinami: Oloupaná jablka nakrájená na osminky vrstvíme do sklenic střídavě s omytými a přebranými borůvkami nebo ostružinami. Zalijeme horkým nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 25 minut při 85 °C. ... ... …více»
|
17. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Jablkový kompot se švestkami: Oloupaná jablka nakrájíme na osminky, necháme je v okyselené vodě, aby nezhnědly. Tužší jablka raději povaříme 5 minut v cukerném roztoku (na 1 l vody 3 g kyseliny citronové a 100 g cukru). Švestky ol ... …více»
|
17. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Staročeský jablečný kompot: Oloupaná jablka, nakrájená na čtvrtky, naskládáme do sklenic. Zalijeme vlažným roztokem a do každé sklenice přidáme hřebíček, kousek skořice a kousek omyté citronové kůry. Uzavřeme víčky a sterilujeme ... …více»
|
17. 09. 2009 Zavařování
Příprava receptu Angreštová zavařenina: Angrešt omyjeme a odstraníme stopky. Částečně rozmixujeme. Vanilkový lusk podélně nařízneme a dřeň vyškrábeme. Lusk, dřeň, angrešt a cukr promícháme a necháme stát asi 4 hodiny. Mícháme a prudce vařím ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |