600 g vepř. kýty /telecí/
| 1 ostrá papriková klobása
| feferonková pasta
| sůl
| máslo
| 1 kg brambor
| 300 g kysaného zelí
| 2 cibule velké
| 50 g sádla
| sůl
Postup přípravy receptu Závitky Flamendr:
Z kýty nařežeme proužky o rozměrech cca 20 x 5 cm, naklepeme a velmi mírně osolíme. Z vnitřní strany potřeme feferonovou pastou, položíme plátek paprikové slaniny zhruba stejných rozměrů a vložíme špalíček (1/4) klobásy, kolem které maso se slaninou ovineme. Spíchneme z boku párátkem. Očka naklademe do zapékací misky vymazané máslem, poklademe vločkami másla, přikryjeme poklicí či alobalem a dáme pomalu péci.
Vedle uvaříme ve slané vodě brambory. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova. Do horkých brambor zakňucháme cibulku a překrájené zakysané zelí. Držíme v teple.
Do výpeku z oček přidáme 2-3 lžíce creme fraiche nebo zakysané smetany a necháme přejít varem.
Na kopeček šťouchaných brambor dáme očko a přelijeme šťávou.
Fotky receptu Závitky Flamendr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!