Postup přípravy receptu Zazděný pašík:
Jde o předpis na úpravu vepřového masa, který jsem objevila v jedné kuchařce, která se zabývá mexickou kuchyní. Zaujal mě nejen originální název, ale i to, že jde o jídlo z poměrně dostupných surovin.
Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno (lze ji také nastrouhat na kráječi, nebudeme potom slzet!). Také česnek oloupeme a prolisujeme. Obojí smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme sůl, drcený kmín, hladkou mouku, olej, dobromysl a vodu. Kotlety nakrájíme na kousky asi 2x2 cm (není nutné používat pouze kotlety, hodí se i vepřové plecko), dáme do misky a zalijeme nálevem. Promícháme, misku přikryjeme a dáme do chladna (do ledničky nebo v zimě na balkon). Druhý den dáme maso do kastrolu a v marinádě dusíme doměkka. Hotový pokrm ozdobíme cibulovou natí a plátky ředkviček. Chceme-li být skutečně styloví, podáváme s tortilami (lze je koupit v supermarketu). Stačí ale i náš chléb nebo rýže.