Použité suroviny receptu Zbojnická jehla s uzeným sýrem:
600 g hovězí svíčkové
| sůl
| pepř
| 140 g anglické slaniny
| 80 g červené cibule
| 120 g žluté papriky
| 120 g cherry rajčátek
| olej na smažení
| 160 g uzeného strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Zbojnická jehla s uzeným sýrem:
1. Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostičky 2 x 2 cm. Kostičky osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na plátky.
2. Očištěnou a oloupanou cibuli rozčtvrtíme, očištěnou papriku nakrájíme na větší kostičky. Omytá cherry rajčátka přepůlíme.
3. Na navlhčené, zaostřené špejle střídavě napichujeme maso, plátky slaniny a zeleninu. Špízy zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji v pánvi.
4. Opečené špízy přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a posypeme sýrem. V troubě při 200 st. Celsia zapékáme 15 minut. Podáváme s fazolkami restovanými na slanině a cibulce.
Fotky receptu Zbojnická jehla s uzeným sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!