Postup přípravy receptu Zbojnické hovězí závitky:
Hovězí maso si očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky a přes folii naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Mleté maso dejte do mísy, přidejte nahrubo nakrájené okurky a vejce. Osolte, opepřete, přidejte kmín a majoránku. Vše prohněteme a ze směsi tvoříme malé válečky, které položíme na kraj hovězích plátků a zavineme. Spíchneme to páratky.
Cibule nakrájejte na drobno. V kastrolu rozpalte olej a cibuli do zlatova osmahněte. Přidejte závitky a ze všech stran je prudce orestujte. Podlijte 300 ml vody, přiklopte poklicí a duste doměkka, přibližně 70-80 minut.
Měkké závitky vyjměte a udržujte teplé. Šťávu vyduste na tuk, zaprašte ji moukou a osmahněte. Pak vše rozšlehejte metličkou a zalijte 500 ml vody.
Na Mírném plameni asi 20 minut povařte. Omáčku přeceďte, dochuťte solí i pepřem a závitky v ní krátce prohřejte. Rozdělte je na talíře, přidejte rýži a přelijte Šťávou. Posypeme porkem.