Vložil: | saskijka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Žebírka na smetaně:
1 cl oliv. oleje
| 150 ml šlehačky
| 1,5 - 2 kg vepřových žebírek
| 3 špetky oregana sušeného
| 2 špetky soli
| kmín
| 1 špetka chilli
| 1 kg brambor
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Žebírka na smetaně:
Vepřová žebírka omyjeme, nasolíme, použijeme výše vypsané koření, uložíme do pekáčku a zakapeme olivovým olejem. Necháme jeden den odležet v chladničce.
Druhý den dodáme trochu vody asi tak do čtvrtiny pekáčku a pečeme asi 1,5 - 2 hodiny doměkka. Během pečení podlijeme smetanou.
Mezitím si v osolené vodě uvaříme drobné brambůrky ve slupce. Po uvaření necháme vychladnout, nakrájíme na čtvrtky a na trošce oleje opečeme dozlatova.
Žebírka na smetaně podáváme s připravenou bramborovou přílohou.
Fotky receptu Žebírka na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!