Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Žebírka v pálivém, kořeněném čaji:
1 kg vepř. žebírek
| sůl
| pepř
| trocha hnědého cukru
| chilli omáčka
| čaj
| 1/2 l černého čaje
| 4 lžíce sojové omáčky
| 2 lžíce hnědého cukru
| 1 cibule /proužky/
| 6 str. česneku /plátky/
| 4 špalíčky po 1 cm zázvoru
| 2 bobkové listy
| 250 ml bílého vína
| olej na opečení
Postup přípravy receptu Žebírka v pálivém, kořeněném čaji:
Žebírka osolíme, opepříme a potřeme pálivou omáčkou rozmíchanou s hnědým cukrem.
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, žebírka do hněda opečeme a vyjmeme.
Na výpeku osmažíme cibuli, česnek a zázvor, přilejeme víno a bobkový list a nechame odpařit na cca 1/2 objemu.
Vrátime žebra a vše zalejeme připraveným čajem.
Přivedeme k varu, přikryjeme a na malém plameni necháme bublat až maso skoro odpadává od kosti.
Vyndáme žebra, bobkový list a zázvor vyhodíme, omačku pokuď to potřebuje odpaříme a ponorným mixérem rozmixujeme do hladka.
Fotky receptu Žebírka v pálivém, kořeněném čaji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!