Použité suroviny receptu Žebírko v pikantní omáčce:
1 kg žebírek
| 1 lžička kakaa
| 1 lžíce hladké mouky
| 1/2 lžičky kmínu
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/2 lžičky papriky
| 1/2 lžičky drceného oregána
| 280 ml teplé vody
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce šlehačky
| dle chuti: citron
| dle potřeby: řeřicha na ozdobu
Postup přípravy receptu Žebírko v pikantní omáčce:
Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregano, sůl, pepř, vodu, med. Tímto zalijeme žebírko a pečeme ještě asi 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne.
Hotové žebírko pokrájíme na kousky a upravíme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a přivedeme do varu. Hotovou omáčkou přelijeme maso.
Fotky receptu Žebírko v pikantní omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!