Použité suroviny receptu Zelené fazolky po hamburském způsobu:
1 cibule, hruška a brambor
| 250 g zelených fazolek
| 2 lžíce másla, pokrájené pažitky a nasekané petrželky
| 1 lžička saturejky a majoránky
| 150 g smetany
| 1/4 l zeleninového vývaru
| špetka soli, pepře a cukru
| trochu citrónové šťávy
| 2 žloutky
Postup přípravy receptu Zelené fazolky po hamburském způsobu:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, brambory na hrubé kostky. Fazolky nalámeme na kusy. Hrušku oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. Zeleninu s hruškou podusíme na másle asi 5 minut. Navrch nasypeme saturejku a majoránku. Přilijeme jeden šálek zeleninového vývaru a na mírném ohni vaříme všechno asi 15 minut. Přilijeme zbytek vývaru. Smetanu rozmícháme se žloutky a zahustíme jí pokrm. Vmícháme petrželku a pažitku. Pokrm dochutíme kořením, ještě jednou na krátkou dobu zahřejeme a podáváme.
Fotky receptu Zelené fazolky po hamburském způsobu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!