Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelené fazolky s houbami na paprice:
600 g čerstvých zelených fazolek (nebo sklenice sterilovaných fazolek)
| vývar z kostí hovězích, nebo vývar připravený z kostky masoxu
| 40 g másla
| 30 g cibule
| 30 g hladké mouky
| 10 g mleté sladké papriky
| petrželka
| 2 stroužky utřeného česneku
| 300 g čerstvých hub (hřiby pravé, houby hřibovité, klouzky, lištky)
| 1 dl kysané smetany
| půl lžičky cukru
| 1 lžíce octa
| sůl
Postup přípravy receptu Zelené fazolky s houbami na paprice:
Očištěné fazolky nakrájíme šikmo na proužky a uvaříme v malém množství vývaru téměř doměkka. (Použijeme-li fazolek sterilovaných, pak jen nálev slijeme a dobře okapané upotřebíme.) Z másla, nadrobno nakrájené cibule a mouky si připravíme žlutou jíšku, z ohně odstavíme, přidáme k ní papriku, jemné rozsekanou petrželku a utřený česnek, zředíme 2 dl studeného vývaru, rozšleháme a do husta svaříme. Do zahoustlé omáčky přidáme ve vývaru uvařené a na kostičky nakrájené houby, doměkka uvařené nebo sterilované fazolky, přilijeme smetanu, nepatrně osladíme, okyselíme, podle chuti přisolíme, krátce povaříme a podáváme. Příloha: vařené brambory nebo dušená rýže.
Fotky receptu Zelené fazolky s houbami na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!