Postup přípravy receptu Zelené fazolky s uzeným masem:
Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Do 1 l vroucí vody vložíme saturejku, česnek, sůl a fazolky. Spolu s nimi dáme vařit i vejce.
Uvařené lusky vlijeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a bylinky vyjmeme. Zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na osminky, okurku nakrouháme, z melounové dužniny vykrájíme kuličky nebo kostičky. Uzené maso nakrájíme na tenké plátky a pak na kostičky. Ostatní přísady přidáváme v uvedeném pořadí.
Dochutíme a promícháme. Před podáváním ozdobíme vejci.
Vhodná příloha: listy salátu na ozdobu, selský chléb se sádlem nebo opečené celozrnné pšeničné toasty pokapané olivovým olejem.