Použité suroviny receptu Zelenina s jogurtem a pohankovými vločkami:
1 malý květák
| 1 jarní cibulka
| 1 velký lilek
| 3 střední batáty
| máslo
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1 hrnek instantních pohankových vloček
| bylinková sůl
| špetka cukru
| 240 g bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Zelenina s jogurtem a pohankovými vločkami:
Nejdříve si nasypeme instantní pohankové vločky do misky, osolíme je a přelijeme vroucí vodou tak, aby sahala několik cm nad vločky. Necháme je přikryté nabobtnat.
Na másle osmahneme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, přidáme na růžičky rozebraný květák a na kostičky nakrájený neoloupaný lilek. Ochutíme bylinkovou solí a dusíme pod pokličkou na mírném plameni bez podlití. Po 15 minutách přidáme na kostičky nakrájené oloupané batáty, bílý jogurt a dusíme dál. Dochutíme špetkou cukru a podáváme promíchané s pohankovými vločkami.
Fotky receptu Zelenina s jogurtem a pohankovými vločkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!