Postup přípravy receptu Zelenina se smetanou na kyselo:
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě s muškátovým květem a mletým pepřem.
Pokud použijeme syrové fazolky, odstraníme z nich tvrdá vlákna a nakrájíme je na 2 - 2,5 cm dlouhé kousky. Uvaříme je v osolené vodě doměkka a scedíme je.
Slaninu a cibuli na krájíme na kostičky. Slaninu vyškvaříme a necháme na ní mírně zezlátnout cibulku. Přidáme předvařené fazolky, nebo sterilované fazolky i s nálevem. Podle potřeby podlijeme a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme ji k fazolkám. Dobře promícháme. Přidáme květák a kukuřici. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Krátce provaříme.
Podáváme s vařenými bramborami.