Použité suroviny receptu Zelenina v pivním těstíčku s omáčkou:
1 vejce
| sůl
| 150 g pšeničné mouky
| 250 ml tmavého piva
| pepř, muškátový oříšek
| 100 g květáku
| 500 g brokolice
| 100 g zakysané smetany
| 150 g smetanového čerstvého sýra
| 2 - 3 lžíce mléka
| 3 lžíce krájené pažitky
| 1 - 2 stroužky česneku
| 1 l fritovacího oleje nebo tuku
Postup přípravy receptu Zelenina v pivním těstíčku s omáčkou:
Rozklepneme vejce a oddělíme bílek a žloutek. Bílek ušleháme dotuha. Žloutek rozmícháme se špetkou soli, moukou a pivem. Okořeníme pepřem a muškátem a necháme 30 min. kynout. Omytou a očištěnou zeleninu pokrájíme na kousky a předvaříme 5 min. v osolené vodě. Scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat. Zakysanou smetanu, čerstvý sýr a mléko utřeme do krému. Vmícháme 2 lžíce pažitky a prolisovaný česnek. Ve fritéze rozehřejeme olej nebo tuk na 180°C. Do pivního těstíčka opatrně vmícháme sníh. Zeleninu napíchnutou na vidličku namáčíme v těstíčku a fritujeme asi 5 min. dozlatova. Necháme okapat a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Zelenina v pivním těstíčku s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!