4 vejce
| 1 cibule
| 150 g točeného salámu
| 200 ml mléka
| 500 g mražená zelenina s kukuřicí
| sůl
| česnek
| vegeta
| mletý pepř
| olej
Postup přípravy receptu Zeleninové bochníčky :
Oloupeme si cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme. Můžeme podle chuti přidat i plátky očištěného česneku. Přidáme mraženou zeleninu a dusíme asi 15 minut.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Salám nakrájíme na kostky a přidáme k ostatním osmaženým kouskům zeleniny. Poté stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mléko, zahustíme moukou. Těsto na zeleninové bochníčky ochutíme solí, pepřem a vegetou. Nakonec ke směsi přidáme tuhý bílkový sníh a promícháme.
V hlubší pánvi si rozehřejeme olej, vytvarujeme bochníčky a po obou stranách smažíme.
Fotky receptu Zeleninové bochníčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!