Použité suroviny receptu Zeleninové placky s čerstvým sýrem:
150 g mražené zeleninové směsi
| 150 g čerstvého sýra s provensálským kořením
| 5 lžic mléka
| 4 arabské chleby
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Zeleninové placky s čerstvým sýrem:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme do 250 ml vroucí vody, uvedeme do varu a vaříme 2-3 min. Poté necháme chvíli okapat. Čerstvý sýr důkladně rozmícháme s mlékem, až vznikne hladký krém. Plech vyložíme papírem na pečení a narovnáme na něj placky arabského chleba. Potřeme je polovinou čerstvého sýrového krému a obložíme povařenou zeleninou. Osolíme a opepříme. Nahoru navršíme zbylou polovinu sýrového krému a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme na střední příčce trouby při 200 °C minimálně 15 min.