Postup přípravy receptu Zeleninové ragú z lilků s vepřovým masem:
Lilky pokrájíme na proužky, dáme do cedníku , osolíme a necháme okapat.
Rozpálíme olej, přidáme lilky a smažíme asi 4 minuty. Vyjmeme, necháme okapat, přidáme česnek, zázvor, cibuli a společně z vepřovým masem restujeme asi 2 minuty.
Potom přidáme sojovou omáčku, rýžové víno a chilli omáčku, vše dobře promícháme.
Do boku vložíme lilek společně s cukrem a solí a přilijeme vinný ocet.
Chvíli společně mícháme, pak přidáme kukuřičnou pastu a mícháme dokud omáčka nezhoustne.
Přidáme nasekanou petrželku a pažitku, pokapeme sezamovým olejem a zeleninové ragú z lilků s vepřovým masem podáváme.
Pasta se připravuje tak, že smícháme 1 díl kukuřičné mouky s 1,5 dílem studené vody. Směs pečlivě rozmícháme. Pasta se používá k zahušťování omáček.