Suroviny do omáčky:
| 400 g lilků
| sůl
| 1 stroužek česneku
| 2 červené chilli papričky
| 4 lžíce slunečnicového oleje
| 2 lžíce olivového oleje
| 400 g nakládaných rajčat
| pepř
| Dále:
| 500 g špaget
| 200 g mozzarelly
| bazalka
Postup přípravy receptu Zeleninové špagety:
Lilek nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka, která rozčtvrtíme a nasypeme do mísy. Osolíme je, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
Oloupeme česnek a nakrájíme ho na velmi malé kostičky. Chilli papričky rozpůlíme a odstraníme semeníky. Lusky nasekáme na tenké nudličky. Lilek nasypeme na utěrku a osušíme od vody. Do pánve nalijeme slunečnicový olej a lilek na něm prudce osmahneme. Opět ho dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Lilek uložíme stranou do tepla.
Do kastrolu nalijeme olivový olej a rozpálíme ho. Nasypeme na něj česnek s chilli papričkami. Za stálého míchání je krátce orestujeme a přilijeme rajčata i se šťávou. Omáčku zvolna promícháme a necháme povařit asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny uvaříme dle návodu. Mozzarellu nakrájíme na plátky, bazalku otrháme. Do hrnce k rajčatové omáčce nasypeme špagety, přidáme lilek a promícháme. Na závěr poklademe sýrem a posypeme bazalkou.
Fotky receptu Zeleninové špagety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!