Vložil: | Marci7 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninový nákyp s kuřecím masem:
50 gramů karotky
| 50 gramů celeru
| 50 gramů růžičkové kapusty
| 30 gramů pórku
| 50 gramů kukuřice
| 140 gramů krupice
| 4 žloutky
| 6 bílků
| 300 gramů kuřecího masa
| 1 cibule
| podle chuti muškátový oříšek,pepř,sůl,olej
| 30 gramů másla
| omáčka:
| 45 gramů másla
| 50 gramů hladké mouky
| 2 deci smetany
| 2 žloutky
| zeleninový vývar
| sůl
Postup přípravy receptu Zeleninový nákyp s kuřecím masem:
Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť doměkka. Zeleninu vyjmeme, nakrájíme na kostičky /kukuřici na půlky/. Zeleninové vývary, /krom celerového a mrkvového/ slijeme dohromady a potom použijeme na máslovou omáčku.
Kuřecí maso pokrájíme a podusíme na cibulce a oleji. Pak maso smícháme se zeleninou a okořeníme. Formu nebo formičky na nákyp vymažeme máslem a vysypeme krupicí. Zbylé máslo vyšleháme se žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do směsi masa a zeleniny lehce vmícháme krupici, vyšlehané žloutky a sníh z bílků.
Dáme do formy a vaříme ve vodní lázni asi 35 minut.
Jakmile se nákyp vaří připravíme si máslovou omáčku:
Z másla a mouky umícháme jíšku, zalijeme zeleninovým vývarem /co nám zbyl ze zeleniny/ a důkladně rozšleháme a povaříme asi 25 minut.
Nakonec vmícháme do mírně zchladlé omáčky smetanu a žloutky /před přidáním žloutků nesmí být omáčka moc horká, žloutky by se nám srazily/. Uvařený nákyp vyklopíme a ihned podáváme s máslovou omáčkou. Jako přílohu můžeme použít rýži, nebo těstoviny.
Fotky receptu Zeleninový nákyp s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!