Použité suroviny receptu Zeleninový salát s francouzskou zálivkou:
2 hlávky hlávkového zelí
| 300 g sterilovaných fazolek
| 500 g salátové okurky
| ocet
| sůl, pepř
| 300 g rajčat
| 2 svazky ředkviček
| 50 g hořčice
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Zeleninový salát s francouzskou zálivkou:
Z dobře omytých listů hlávkového salátu vystříkáme zbylou vodu a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na kolečka, fazolky necháme dobře odkapat a vše urovnáme na mísu. Zeleninu můžeme pokropit před podáním zálivkou nebo zálivku můžeme podat v omáčníku zvlášť.
Příprava zálivky: Hořčici rozmícháme s octem v hladkou směs, po kapkách vešleháváme olej a šleháme dále, až zálivka je hladká. Dochutíme ji solí a pepřem. Suroviny můžeme také rozšlehat v mixéru. Hned ji použijeme.
Fotky receptu Zeleninový salát s francouzskou zálivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!