Postup přípravy receptu Zeleninový salát s játry :
Salát očistíme a natrháme na kousky. Jablka a žampiony nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou. Cibuli nasekáme na jemno a vše přidáme k salátu a jemně promícháme. Játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a na másle opečeme. Necháme vychladnout a přidáme k salátu. Na marinádu smícháme ocet, sůl, pepř, cukr a olej. Vmícháme kompot a nalejeme na salát.
Ingredience: 1 hlávka salátu, 2 červené jablka, asi 10 žampionů, šťáva z 1 citronu, 1 cibule, 4 lžíce vinného octa, sůl, bílý pepř, špetka cukru, 400 g drůbežích jater, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 2 lžíce borůvkového kompotu