Postup přípravy receptu Zeleninový salát s pomerančovou zálivkou:
Hrášek očistíme, kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky. Pórek a fenykl očistíme a rozkrájíme na plátky. Žampiony nasucho očistíme a rozčtvrtíme. Cukety a mrkev očistíme či oloupeme a šikmo pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme hrášek, pórek, kedlubny a mrkev, zalijeme 4 lžícemi vody a dusíme asi 5 minut.
Cuketu, fenykl a žampióny opečeme na oleji. Dušenou zeleninu necháme okapat a tekutinu přitom zachytíme. Veškerou zeleninu promícháme, osolíme a opepříme, smícháme zeleninový vývar, ocet, šťávu, sůl, pepř a 5 lžic oleje. Salát podáváme vlažný nebo vychlazený.