Postup přípravy receptu Zelí a těstoviny:
Připravíme si sladkokyselé zelí tak, jako se dělá coby příloha, tedy: zelí nakrájíme na tenké proužky (asi do půl cm nebo méně), dáme do velkého hrnce, podlijeme dostatečně vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme doměkka. Průběžně podléváme horkou vodou. Salám a cibule nakrájíme na drobné kostičky a na másle je osmažíme do hněda.
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku.
Když je zelí měkké, slijeme vodu, zelí poprášíme hl. moukou - asi 2 lžíce a na ohni ještě mícháme Přilijeme cibulku se salámem. Pak přidáme ocet a práškový cukr, případně sůl a dochutíme na pikantní sladkokyselo. Nakonec nasypeme uvařené a odkapané těstoviny a všechno promícháme.