Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![4.17/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.17/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelí hlávkové dušené bílé:
1 kg bílé zelí
| 1 lžíce tuk (sádlo nebo olej)
| 1 ks cibule
| 1 lžíce hladká mouka
| cukr, ocet, voda na podlití, kmín, sůl
Postup přípravy receptu Zelí hlávkové dušené bílé:
Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Dáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme bez poklice do měkka. V jiné nádobě rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Přidáme jí k podušenému zelí, osolíme, okmínujeme, zaprášíme moukou a přikryté poklicí dusíme ještě asi 30 minut. Na závěr přidáme ocet a cukr.
Podáváme jako přílohu k vepřové pečeni, k uzenému masu, k pečené huse nebo kachně
Fotky receptu Zelí hlávkové dušené bílé:
Fotky vložil: avalanche2,hlouskova,Marci7,vilka