Použité suroviny receptu Zelí z Veveří s kuřecím masem:
900 g kysaného zelí
| nové koření
| celý pepř
| jalovec
| bobkový list
| 1 lžíce cukru krystal (podle chuti)
| sůl
| olej
| 100 g maďarské klobásy - čabajské, dunajské apod.
| šťáva ze zelí, bílé víno
| kuřecí stehna zbavená kůže – jedno na osobu
| příloha: vařené brambory, chléb
Postup přípravy receptu Zelí z Veveří s kuřecím masem:
Do pekáče rozprostřu vymačkané zelí smíchané s kořením, solí, cukrem a nadrobno nakrájenou klobásou. Pokapu olejem a navrch položím osolená kuřecí stehna. Podleju šťávou ze zelí nebo bílým vínem. V troubě rozehřáté na 120 až 140°C celou dávku asi 3/4 hodiny „propařím“. Pak na 20 až 30 minut zvýším teplotu na 200 °C a vše dopeču. Po celou dobu pečení podlévám výpekem, případně přidám zelnou šťávu (bílé víno). Jako přílohu dávám v páře vařený brambor.
Fotky receptu Zelí z Veveří s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!