Postup přípravy receptu Zelné závitky s žampiónovou omáčkou a bramborovou kaší:
Ze zelí vyřízneme košťál a hlávku pak povaříme 5-6 minut v osolené vodě. 8 listů oddělíme, osušíme a žebra naplocho seřízneme. Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na tuku, přidáme utřený česnek, polovinu očištěných a nakrájených žampionů a krátce podusíme. Zbytek nakrájených žampionů orestujeme na másle.
Mleté maso smícháme s podušenými žampiony, vymačkanou žemlí, přidáme hořčici, vejce, ochutíme kořením a důkladně promícháme. Směs rozdělíme na jednotlivé zelné listy a svineme je do závitků. Každý závitek obalíme plátkem anglické slaniny. Závitky vložíme do pekáčku, zalijeme vodou a 30 minut dusíme v troubě při 180 °C ve vlastní šťávě.
Po vyjmutí závitků dolijeme vodou, mlékem a přivedeme k varu a za stálého míchání vmícháme zahustáme jíškou. Do omáčky přidáme smetanu, zbytek orestovaných žampionů, kostku Zlatého houbového bujónu MAGGI, přivedeme k varu a necháme asi minutu vařit.