Postup přípravy receptu Zelníčky:
Z 2 dcl, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek, který přidáme k mouce a ještě přidáme máslo, které jsme předtím nechali změknout. Také přidáme špetku soli, cukru a zbytek vlažného mléka. Uděláme těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která plníme nádivkou ze zelí. Potom přiklopíme druhé kolečko a dobře zaděláme okraje, aby nádivka nevytekla. Vymastíme plech a na něj klademe hotová kolečká, která před pečení potřeme rozpuštěným máslem. Na plechu nechám ještě chvíli zelníčky dokynout. POté pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Jakmile začnou zelníčky chytat zlatavou barvu, obrátíme je a potřeme opět máslem.
Nádivka: Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké provázky. Spaříme ve vodě. Necháme rozpustit máslo na pánvi a pak na něm dusíme zelí dokud nezměkne. Osolíme ho, opepříme a osladíme. Přilijeme trochu smetany a necháme lehce zchladnout.