500 g těstovin
| sůl
| 850 g kysaného zelí
| 250 ml masového vývaru
| 250 g šunky
| 1 červená paprika
| špetka cukru
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| pepř
| tuk na vymazání formy
| 150 g goudy
| 1 snítka petrželky
Postup přípravy receptu Zelný nákyp se šunkou:
Těstoviny nasypeme do vroucí, dostatečně osolené vody a uvaříme je. Hotové je slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Zelí dáme do hrnce, přelijeme ho 50 ml vývaru a vaříme asi 10 mi. Šunku nakrájíme na nudličky a přimícháme ji k zelí. Rozpůlíme papriku, očistíme ji, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Spolu s cukrem, rajčatovým protlakem a zbývajícím vývarem je vmícháme do zelí. Směs pikantně ochutíme solí a pepřem. Troubu rozehřejeme na 175°C. Vymastíme nízkou zapékací formu. Dáme do ní těstoviny se zelím a lehce promícháme. Posypeme vrstvou jemně nastrouhaného sýra a pečeme asi 30 min. Hotový nákyp ozdobíme lístky petrželky a ihned ještě horké podáváme
Fotky receptu Zelný nákyp se šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!