Vložil: | Luciiik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelný salát po čínsku:
500 g bílého zelí
| šálek čínských sušených hub
| 2 lžíce rostlinného oleje
| chilli paprička
| cibule červená
| 3 stroužky česneku
| 2 ks červené papriky
| 1 lžička mletého zázvoru
| špetka soli
| špetka cukru
| pepř
| 1 lžíce octa
| 1 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy receptu Zelný salát po čínsku:
Hlávku zelí rozdělíme na listy, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky o hraně dva centimetry. Povaříme 10 minut v osolené vodě. Zvlášť předem uvaříme namočené sušené čínské houby, ale mohou být i tuzemské. Obojí scedíme, dáme okapat. Na dvou lžících oleje opečeme chilli papričku a olej slijeme na zelí s houbami. Cibuli pokrájíme na kolečka a dáme do zelí spolu se 2-4 lisovanými stroužky česneku. Přidáme dvě červené papriky nakrájené na proužky. Ochutíme lžičkou zázvoru, špetkou soli a cukru, drceným pepřem, lžící octa a lžící sójové omáčky. Zelný salát dáme proležet do chladničky. Zelný salát po čínsku je velmi chutný i z červeného zelí - pak použijeme bílou cibuli a zelenou papriku.
Fotky receptu Zelný salát po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!