Použité suroviny receptu Žemle se zapečenou sekanou:
4 žemle
| 20 g másla
| po 1 zelené a žluté paprice
| 1 cibule
| 150 g goudy
| 500 g mletého masa
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: mletá paprika
| dle chuti: petrželka a feferonky
| 4 lžíce rajského kečupu
Postup přípravy receptu Žemle se zapečenou sekanou:
1. Žemle rozpůlíme a potřeme máslem.
2. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vnitřních bílých přepážek a nakrájíme na kostičky.
3. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou a promícháme s pokrájenou zeleninou a sýrem. Směsí obložíme žemle a položíme je na pečicí plech. Zapékáme v troubě asi 25 min.
4. Žemle vyjmeme z trouby a narovnáme na talíře. Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky. Žemle ozdobíme petrželkou a feferonkami a podáváme pokapané kečupem.
Fotky receptu Žemle se zapečenou sekanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!