Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 06.05. 2025
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Žemlovka

fotka Žemlovka
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Žemlovka:

2 ks vejce  | 4 dcl mléko  | 200 g bageta  | 200 g jablko  | 100 g ořechová zmrzlina  |  moučkový cukr  |  máslo  |  karamel  |  KARAMEL:  | 150 g vanilkový cukr  |  citronový koncentrát  |  máslo

Postup přípravy receptu Žemlovka:

V připravené misce rozmícháme mléko, vejce a vanilkový cukr. Do této směsi namáčíme na plátky nakrájenou bagetu. Takto připravené kousky opékáme na rozpáleném másle po jedné straně a následně je vložíme do předehřáté trouby a cca 5 minut pečeme. Mezitím na pánvi ohřejeme karamel, v němž povaříme nakrájená jablka. Příprava karamelu je následující: v narezovém kastrolku na mírném ohni rozpustíme vanilkový cukr. Po rozpuštění do něj vlijeme citronový koncentrát, rozšleháme a přidáme máslo. Karamel důkladně zamícháme a zcedíme do připravené nádoby. Zapečené bagety vyjmeme z trouby a přelijeme karamelem s jablky.



Žemlovku ozdobíme kopečkem zmrzliny a pocukrujeme.


Fotky receptu Žemlovka:

Žemlovka
Fotky vložil: hanina51 
Hodnocení receptu Žemlovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles