Použité suroviny receptu Žížalky v jablečné omáčce:
1 cibule
| voda
| olej
| 1 lžička krenexu
| 2 dl mléka
| 4 jablka
| 500 g masa
| 1 brambor
Postup přípravy receptu Žížalky v jablečné omáčce:
Vepřové nebo kuřecí maso očistíme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Jablka a bramboru také očistíme a nastrouháme najemno.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli restujeme dozlatova. Přidáme maso, zprudka je osmahneme a podlijeme vodou. Potom přidáme jablka s bramborem.
Žížalky v jablečné omáčce na mírném ohni dusíme pod pokličkou a za občasného míchání asi 20 minut. Po té přidáme mléko, pro gurmety smetanu, a lžičku křenexu podle chuti.
Žížalky v jablečné omáčce podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Žížalky v jablečné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!