Maso nakrájíme na drobnější nudličky a dáme do misky. V misce už byl nálev, který jsme řádně promíchali. Tento nálev smícháme s masem a dáme na 24 hodin do ledničky (ale nesmí být zamrazen).
Druhý den dáme do vyšší pánve (kastrolu) trochu oleje a veškerý nálev s masem na rozpálený olej vyklopíme. Pražíme za stálého míchání asi 10 minut. Potom přidáme hrst a půl nakrájeného pórku na velmi slabá kolečka nebo 2 nahrubo nakrájené cibule (ale opravdu nám stojí zato sehnat ten pórek - je to s ním nesrovnatelně chuťově lepší) a necháme za občasného míchání změknout (sledujeme - zhruba 10 minut).
PŘÍLOHA: nejlépe rýže, případně bílý chléb - veka, mohou být i hranolky.
Jídlo je velice pikantní, na Silvestra jako bychom ho našli. Děláme den předem a před konzumací ho jen prohřejeme.
Fotky receptu Žižkovská čína :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!