Postup přípravy receptu Žloutkové chlebíčky s bešamelem:
Nakrájíme 4 plátky chleba, vysoké asi 3 - 4 cm. Do každého plátku opatrně vykrojíme důlek. Plátky pak slabě osmažíme na lžíci másla a narovnáme vedle sebe na dno vymazané ohnivzdorné misky. Do důlků vpustíme po jednom syrovém žloutku, který osolíme.
Připravíme si bešamel. Ze zbylého másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vymícháme. Po odstavení z ohně přimícháme strouhaný sýr a muškátový oříšek. Osolíme.
Po vychladnutí nalijeme bešamel do ohnivzdorné nádoby, aby zcela pokryl chlebíčky se žloutky.
Nádobu dáme na chvíli do trouby, aby bešamel lehce zrůžověl, ale tak aby žloutky příliš neztvrdly.
Podáváme teplé.